דבר האוצר
אלחי סלומון
15 להתנתקות: האסופה. דבר האוצֵר

אלחי סלומון

דבר האוצר

לטורים הקודמים

15 להתנתקות: האסופה. דבר האוצֵר

י״ג באב ה׳תש״פ (3 באוגוסט 2020)

טבעה של טראומה, ובוודאי של טראומה קולקטיבית, שהיא תובעת את זמנה, לעיבוד ולבסוף גם ריפוי. בימים אלו השיח אודות העקירה-התנתקות-גירוש פורץ סוף סוף את חומות השתיקה וההשתקה, מוצא את דרכו לאט אך בהתמדה אל הספירה הציבורית. סיפורים מורכבים צפים ועולים, געגוע וכאב, ובצידם חלומות ותקוות לשיבה, תיקון, אחדות ואחריות לאומית.

“יהי” הרואה אור ע”י בית אורי צבי ירושלים הוקם מתוך התוהו הזה, של מעשה ההתנתקות. לא היה כמעשה הזה, והרגשנו כי סיפור זה, כמו גם מופעים אחרים של המעשה הלאומי בארץ ישראל, ראויים למצוא את מקומם בשדה התרבות, האמנות והספרות. היום אנו מניחים בפני הקהל הישראלי מאסף יצירות מקיף בנושא ההתנתקות. מגוון קולות, מן החיילים ובני הישיבות ששירתו ולמדו בחבל עזה, עבור דרך תושבי הגוש – ותיקים וצעירים – אנשי העוטף וציבור ישראלי רחב, המבקש להשמיע קולו. יצירות מקור חדשות ויצירות שנתהוו וראו אור טרם האירוע הזה, במהלכו ובשנים שאחריו.

“מרכז קטיף להנצחת מורשת גוש קטיף וצפון השומרון” מוביל את השיח הרחב אודות אירוע ההתנתקות ומשמעויותיו, ויחד חברנו ליצירת אסופה זו, אשר כפי המתוכנן מבחר יצירות ממנה תראינה אור בקרוב במהדורת דפוס ייחודית, בפורמט של גיליון אלבומי, ולכשירפה נגיף קורונה את אחיזתו בסדר היום התרבותי של מדינת ישראל גם במסגרת אירוע חגיגי של השקת תערוכה מקיפה.

עוד חברו למיזם זה “פורום שילה” שסייע לנו רבות, וברמה האמנותית כתב העת “בר – בין יוצר למקום”, בית הספר לאמנות “פרדס” וגלריה “1:1” לאמנות ופוליטיקה. שותפים אלה עמלים על רעיונות אמנותיים שונים המיועדים ללוות את המשך פיתוח המיזם בתקופה הקרובה.

הגיעו אלינו מאות רבות של יצירות אמנות וספרות. אפשר עדיין להוסיף ולשלוח, הדלת נשארת פתוחה ליצירה בנושא שלפנינו ובנושאים פואטי-פוליטיים אחרים. אנו מבקשים להודות מקרב לב ליוצרים אשר ליבם פתוח וכשרונם הינו לפניכם ואשר עמלו ושלחו. מתוך שפע היצירה בחרנו, ובימים הקרובים תעלינה עוד ועוד יצירות רבות. היו עימנו.

 

בברכה,

מערכת יהי

מרכז קטיף להנצחת מורשת גוש קטיף וצפון השומרון

בית אורי צבי ירושלים

אלחי סלומון, עורך

התנתקות

תגובות פייסבוק

Share

Yehee — Political Poetic Journal